Parkinson boksen

Parkinson BoXing is non-contact boksen die je in combinatie met functionele oefeningen uitvoert.

Het doel van deze trainingen is om de kwaliteit van het dagelijks leven verbeteren.

USE it or LOSE it!

De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen (als je deze een geruime tijd niet hebt gebruikt) moeilijker worden! Daarom is het van belang om zowel fysiek als mentaal actief te blijven.
Boksen is in vergelijking met andere sporten de meest fysiek en veeleisende training. Naast een intensieve en afwisselende training is Parkinson non-contact boksen ook een stressverlichter.

De ziekte van Parkinson maakt dat twee dingen tegelijk doen moeilijk is. Daarom is het doen van dubbeltaken erg belangrijk in de trainingen!

Bij deze trainingen leg ik de nadruk op algehele conditie, kracht, optimale behendigheid, balans, en bevatten af en toe ook intensieve workouts maar vooral dubbeltaken. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te zorgen dat geen training hetzelfde is! Afgezien van de noodzaak van reactie en balans oefeningen, bokszaktraining, hand oog coördinatie, voetenwerk,  kracht training, core stability, circuit training,  is Parkinson BoXing van belang om het zelfvertrouwen op te bouwen maar vooral ook veel plezier te hebben!

Volgens Amerikaans onderzoek vermindert het boksen je Parkinson symptomen meer dan andere sporten en vertraagt het de progressie van de ziekte. Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen en functionele training je kwaliteit van leven, voor jezelf en de levenspartner.

Boksen tegen Parkinson is non-contact sport  ‘we stoten op de zak, pads en handschoenen maar nooit op elkaar’.

De op boksen geïnspireerde trainingen zorgen ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer energie hebt, sneller herstelt en je bent even geen patiënt. 
Parkinson BoXing verbetert je kwaliteit van leven, je bouwt weer kracht, flexibiliteit en snelheid op.

Door te oefenen met mij als gecertificeerde boxing coach vecht je jezelf uit de vicieuze cirkel van de ziekte van Parkinson, je begint jezelf beter en sterker te voelen en gaat beter functioneren.

Stilstand is achteruitgang!

De trainingen hebben bewezen dat iedereen, op elk niveau van Parkinson, hun symptomen kan verminderen en een gezonder en gelukkiger leven kan leiden. Bij ParkinsonBoxing is de tegenstander Parkinson.

Wil je dit eens proberen dan nodig ik jou graag uit voor een proefles.